Profiel van de Private Banker

Print Friendly, PDF & Email

Er bestaat geen type profiel van de Private Banker, of liever, er bestaan er evenveel als er persoonlijkheden bestaan. Hij/zij moet immers zowel psycholoog als technieker zijn.


Psycholoog


De Private Banker moet zijn cliënt begrijpen (soms met een half woord) na zijn geheimen te hebben ontdekt en na te hebben geluisterd naar hem. Hij zal daarna zijn cliënt moeten uitleg verstrekken en hem begeleiden in zijn keuzes. Dit veronderstelt bij hem een verlangen zijn cliënt te helpen, van nut te zijn en te dienen. Hij zal moeten begiftigd zijn met gezond verstand, met logica, met ernstige luisterkwaliteiten, met nieuwsgierigheid, met intellectuele en financiële eerlijkheid.

Technieker


Zijn positionering van generalist verlangt van hem betrouwbare basiskennis in alle aangeraakte disciplines (recht, fiscaliteit, financiën) zonder natuurlijk in elke materie specialist te zijn of er voor te willen doorgaan. Zijn professionele en/of universitaire ervaring moet hem toelaten de waarde in te schatten van de oplossingen die hij aangereikt krijgt door de specialisten die hij voor rekening van zijn cliënt consulteert, hetzij door leveranciers van producten, hetzij extern of intern in zijn eigen organisatie.
Zowel analytisch als synthetisch vermogen zijn onmisbaar om een patrimoniale diagnose uit te werken.

Copyright 2018 - PBA-B - +32 (0)2-507 68 65 - Email - Cookies